Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт викладача кафедри ІПІ ФІОТ Баклана Ігоря Всеволодовича

Субота, 27.04.2024, 17:47
Головна » 2021 » Жовтень » 24 » Основні сучасні напрямки розвитку штучного інтелекту
16:21
Основні сучасні напрямки розвитку штучного інтелекту

   Дослідники з Samsung та Гарварду пропонують скопіювати нейронні взаємозв’язки частин мозку та «вставити» їх у напівпровідникову матрицю, створивши інтегральну схему, яка безпосередньо моделює взаємозв’язки мозку.
    Використання штучного інтелекту для розуміння «втрачених» мов, письмових мов, які ми не вміємо перекладати, - це не лише НЛП; іноді вимагає розшифровки пошкоджених текстів (наприклад, розтерті кам’яні таблички), де люди більше не можуть розпізнати написані символи.
    Неточне розпізнавання облич заважає людям отримати необхідну державну допомогу, і існує небагато (якщо такі є) систем для відновлення.
    DeepMind вивчає методи, які дозволяють зробити вихідні моделі генерації мови, такі як GPT-3, менш токсичними, і виявив, що немає хороших рішень.
    Apple працює над функціями iPhone для виявлення депресії, зниження когнітивних функцій та аутизму. Телефон, який грає роль психіатра, майже напевно погана ідея. Наскільки настирливим ви хочете, щоб ваш телефон був?
    Обчислення пласта — це метод нейронної мережі, який використовувався для вирішення складних обчислювальних задач у динамічних системах. Це дуже ресурсоємне, але останні роботи призвели до прискорення факторів до мільйона. Це може бути наступним кроком вперед у ШІ.
    Чи можна використовувати ШІ для прогнозування (і навіть планування) майбутнього наукових досліджень? Поки що немає, але одна група працює над аналізом останніх 10 років досліджень десятирічного опитування НАСА.
    Було багато статей про використання AI для зчитування рентгенівських променів. Цей експеримент охоплює експеримент, який використовує навчальні дані з різних джерел, щоб зменшити одну з проблем, що переслідують цю технологію: різні рентгенівські апарати, інша калібрування, різний персонал. Це також вмикає рентгенолога людини; ШІ використовується лише для виявлення областей можливих аномалій.
    Це не дивно, але студенти, які вивчають науку про дані, мало проходять навчання з етики, включаючи такі питання, як конфіденційність та системна упередженість.
    Стенфордський інститут штучного інтелекту, орієнтованого на людину, створює групу для вивчення впливу «фундаментальних» моделей на такі питання, як упередженість та справедливість. Основні моделі-це дуже великі моделі, такі як GPT-3, на яких побудовані інші моделі. Проблеми з основними моделями легко успадковуються моделями поверх них.
    Чи можна машинному навчанню навчитися відлучатися? Цього можуть вимагати такі закони, як GDPR та європейське "право на забуття". Чи можна навчити модель усунути вплив деяких своїх навчальних даних, не перевчившись з самого початку?
    Технологія Deep Mind для збільшення масштабування роздільної здатності зображення виглядає дуже добре. Він створює чудові зображення високої роздільної здатності з піксельних оригіналів, працює над природними сценами, а також портрети, і, схоже, вони використовували значну кількість чорношкірих людей як моделі.
    Amazon оголосила подробиці про свого домашнього робота Astro. Але залишаються питання: це іграшка? Хід збору даних? Я не знаю, що нам потрібно щось, що слідкує за вами під час відтворення подкастів. Він інтегрується з продуктами Amazon, такими як Ring та Alexa Guard.

(за матеріалами www.oreilly.com )

Переглядів: 661 | Додав: ighor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar